Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.11.2013 14:10 - Да живееш в интересни времена
Автор: erisipela Категория: Политика   
Прочетен: 1590 Коментари: 0 Гласове:
1

Последна промяна: 16.11.2013 14:26


Когато китайците са измисляли това проклятие, 100 на 100 са имали предвид България 2013 г. Имам приятели, които от години живеят в бели чужбински държави и единственото им оплакване е, че животът им е много монотонен и скучен. Обаче не искат да се връщат. Постоянно пишат дълги носталгични постове във фейсбук, обаче си стоят в скучните държави. А ние си живеем в интересната. Много е забавно. 

Вече 150 дни има масови протести срещу едно правитество гласувано от Парламент, избран с феноменалните 1 300 000 имащи право да гласуват български граждани. Вероятно имаме най-добре охраняваните депутати в света. Влизат с бронирани коли в Парламента, платени от данъкоплатците, защото не могат да приемат толкова всенародна любов, която ги залива ежедневно. Искат да се трудят за благото на народа, а някакви НЕбългарски граждани все им пречат. Как не разбират тези граждани, че за тяхно добро работят тези прекрасни депутати. Откакто Те управляват живеем видимо по-добре. Закони - само в услуга на народа. За лобистки закони не ще и дума, няма обръчи, няма топки. Назначават се само дългогодишни специалисти, например г-н Пеевски, който години наред е вече доказан професионалист в областта си (!). Толкова много институции го искат, а той не може да се разкъса, горкият. И като се сетих за г-н Пеевски, се сетих за един нелобистки закон, който се подготвя - скоро ще можем да си купуваме алкохол, цигари и преса само от 500 киоска в страната. А в селата, където няма такива, хората ще трябва да си произвеждат всичко сами, и да си спиват локална преса, например в. Карагьозово днес. Това също е в услуга на гражданите, дано да го разберат!
 
А траншовете от еврофондовете се усвояват мигновено в полза родом - то за Просветата, то за Здравеопазването, то за инфраструктура... А реформите - още с качването си на власт депутатите побързаха с най-важната просветна реформа - да премахнат тъпоумни произведения на разни недоносени автори като Димитър Димов от учебниците, неясно намерили място в програмата за изучаване през годините. Далеч по-добре би било да вкараме съвременни автори като Орхан Памук, или Сандра Браун например. И по-добре така, по интернационални автори, след като самият ректор на УНСС призовава студентите да емигрират. Има логика. 

Мазохизмът на нацията напоследък ексалира, освен в духове, и във физически план - плаща сума пари под формата на заплати на едни полицаи, за да ги пребиват по паветата. Като си погледна удръжките от заплатата и като се присетя за какво се оползотворяват ми става едно такова ... мило. Само така, г-да властимащи! 

А днес, в този студен ден, за да ранообразят иначе позаспалото общаство, има организирано спонтанно светло шествие в подкрепа на властимащите. Едни влакове фантоми се изсипват в столицата, едни автобуси... И с морски лайнери олинклузив щяха да ги докарат, но в София няма море. Видях няколко плаката в подкрепа на Мишо Бирата - явно това е екзистенциалният въпрос, който вълнува симпатизантите на управляващите. Извинете, Управляващите исках да напиша. Дали други въпроси лождат симпатизантите на управляващите не можаш да разбера, защото на въпроса за какво са в София на протест, от 6 думи в изрчението попитаният използва пет пъти буквата "Ъ", и веднъж "за". 
Неорганизираното шествие случайно съвпада с футболно дерби Левски:ЦСКА, чиито привърженици всички очакват също да се присъединят към митинга в подкрепа на Правителството, т.е. на Мишо Бирата. Запознах да правя много лапсуси, затова спирам.


В подкрапа на БЪЛГАРСКИЯТ НАРОД!!! Искаме да живеем в Бълария, дайте ни шанс! Преди 24 години ни го дадоха, дайте ни и ВИЕ!

image      image










1990 г. Орлов мост, София                                   2013 г., Орлов мост, София



Гласувай:
1



Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: erisipela
Категория: Други
Прочетен: 18719
Постинги: 4
Коментари: 4
Гласове: 4
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031